Faciliteiten

Saint Geniez d’Olt is het dorp waar boodschappen kunnen worden gedaan, op een kwartier rijden. Supermarkten, artsen, een klein ziekenhuis, de plaatselijke markt, cafés, restaurants, de Lot. In het dorp is een zeer actieve Syndicat Initiative (VVV), die veel informatie biedt over de omgeving en die ook veel activiteiten organiseert in het zomerseizoen.
4_saint-geniez-d-olt

 

 

 

 

 

 

 

Wandelingen met gids, bezoek aan een lokale boer met zijn schapen, evenementen voor kinderen, vissen in de Lot, de jaarlijkse dorpsfeesten, optredens van muzikanten, het bekende klassieke muziekfestival, te veel om op te noemen. Aan hun balie is veel informatie beschikbaar over wandelingen in de buurt, bij voorbeeld op de Aubrac, een hoogvlakte op een half uur rijden of over fietstochten in de buurt. Ook voor wielrenners zijn er goede ritten uit te zetten. Hoogteverschillen van 700 meter zijn niet uitzonderlijk.

geniez2geniez1

In het dorp worden regelmatig avondmarkten georganiseerd, zogenaamde marchés nocturnes, waar boeren en winkeliers lokale culinaire specialiteiten laten proeven. Deze avonden trekken honderden bezoekers, die zelf bij de verschillende kramen hun maaltijd samenstellen en ter plekke consumeren, aan lange tafels met de andere bezoekers. Het dorp heeft ook twee keer per week een gewone markt, waar boeren hun waren verkopen. Begin augustus is het een week lang feest in het dorp, met muziek, brocantes, groots vuurwerk en attracties voor de kinderen.